036-5356677 info@wuxing-almere.nl

STOELBEHANDELING EN/OF TAI CHI VOOR BEDRIJVEN

Stoelbehandelingen

Het wordt voor bedrijven en instellingen steeds belangrijker om werknemers gezond te houden en zo op de kosten te besparen. Wu Xing biedt de mogelijkheid aan bedrijven en instellingen om op locatie een stoelbehandeling te geven aan werknemers. Deze behandeling van een half uur is voor nek, schouders, boven rug en armen. Dit geeft ontspanning aan de spieren, pezen en gewrichten en zorgt voor een gevoel van een helder, ruim hoofd. Hiermee wordt de concentratie en alertheid bevorderd. Door dit terugkerend te doen gaan de werknemers meer ontspanning voelen, zowel lichamelijk als mentaal.

Qigong Tuina Stoelbehandeling/ Stoel Massage: lees meer

Wu Xing Almere StoelmassageQigong Tuina stoelbehandeling / stoelmassage. 

De Qigong Tuina behandelmethode activeert en versterkt het zelf herstellend vermogen van uw lichaam en is één van de oudste onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Om de meridianen vrij te maken van blokkades en de circulatie te bevorderen wordt gebruik gemaakt van WaiQi, energie-instraling. Deze WaiQi technieken zijn ook bekend onder de naam de “gouden naaldtechniek”. Er is alleen geen sprake van acupunctuur of een acupunctuur naald. Wat men wel soms kan ervaren is een warmtestroom, kriebel of wind in bepaalde delen van het lichaam.

Manipulatietechnieken bij de Tuina hebben hun oorsprong in de gevechtskunst. De technieken zijn verfijnd en aangepast aan hun therapeutische werking. Deze technieken omvatten bijvoorbeeld rol-, druk/draai-, pluk- en klaptechnieken. Op gebieden waar een knelpunt zit kan dat gevoelig zijn. Massage in het algemeen ontspant en geeft een goed gevoel. Chinese massage is stevig en voelbaar. Daardoor dringt de werking diep door in het spierweefsel wat leidt tot een diep ontspannen tevreden gevoel. Als het lichaam ontspant komen geest en gedachten tot rust. WaiQi technieken worden ook wel de “gouden naaldtechniek” genoemd. Echter, er komt geen fysieke acupunctuurnaald aan te pas. Het betreft hier een energetische techniek. Deze kan soms voelbaar zijn als een warmtestroom, kriebel of wind in bepaalde delen van het lichaam.

Qigong Tuina stoel behandelingen zijn effectief bij:

– Nek, schouder en rugklachten – RSI/scans – Een whiplash – Stress of Burn-Out – Blessures – Hoofdpijn – Migraine

Voor het toepassen van de WaiQi techniek moet de therapeut dagelijks specifieke oefeningen uitvoeren voor de eigen gezondheid en conditie maar ook om de juiste geneeskrachtige kwaliteit te handhaven en te ontwikkelen. Margje Neve van de Praktijk Wu Xing Almere (Praktijk Chinese Geneeswijze) is gediplomeerd en aangesloten bij de beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijzen Zhong (www.zhong.nl) . Deze vereniging stelt eisen aan haar leden o.a. door middel van een duidelijk kwaliteitssysteem. Dat houdt in dat er meerdere keren per jaar nascholing gevolgd moet worden. Margje volgt bij het WuJi Instituut (www.taiji.nl) tenminste vier keer per jaar nascholingen in Nederland. Bovendien gaat zij regelmatig met het WuJi Instituut naar China voor verdere verdieping en ontwikkeling van de Tuina kwaliteiten.

Toepassing binnen uw organisatie.

Door deze Qigong Tuina op een massagestoel te geven is het mogelijk om een behandeling op locatie te geven in een bedrijf/instelling. Een aparte kleine ruimte is gewenst en er zijn voor de werkgever verder geen kosten aan verbonden indien sprake is van een aanvullende ziektekostenverzekering bij de werknemer.

Wilt u uw personeel zo gezond mogelijk houden? Neem dan contact op!

Omdat ik aangesloten ben bij Zhong wordt een behandeling vergoed door de aanvullende ziektekostenverzekering van de werknemer. Voor de meeste verzekeringen geldt een vergoeding van €40 en dit is de prijs voor een stoel behandeling van een half uur. De nota kan direct bij de ziektenkostenverzekering worden ingediend. De behandeling wordt per pin of contant aan mij betaald.

Tai Chi Tao

Tai Chi Tao is ook een mogelijke keuze bij het omlaag brengen van het ziekteverzuim. Tai Chi Tao is zowel preventief als curatief te gebruiken bij klachten aan het bewegingsapparaat en bij psychische problemen. Lichamelijk en geestelijk ontspannen is immers het doel.

Tai Chi Tao in groepsverband: Lees meer

Tai Chi Tao

Om Tai Chi Tao lessen in het bedrijf te geven is het een vereiste dat er een ruimte beschikbaar is waar de les gegeven kan worden. Dit kan in het bedrijf of de instelling zijn, maar ook in een nabij gelegen zaal.

Tai Chi Wu Xing Groepslessen

De groep kan een algemene groep zijn [voor mensen die het leuk vinden], maar ook bestaan uit doelgroepen. Deze doelgroepen kunnen specifiek afgestemd worden op de vraag. Denk hierbij b.v. aan een groep voor pijnklachten of een groep voor mensen met een [dreigende] burn out. Ook is het mogelijk om individueel met mensen te oefenen, afgestemd op een plan van aanpak zoals opgesteld in overleg met de Arbo-dienst. Tai Chi kan ook een bijzondere invulling zijn van een personeelsdag, een bijdrage leveren aan een teambuildingsdag of vooraf gaan aan een themadag. Wanneer men lekker in het lichaam te zit en een aangenaam “leeg”hoofd heeft kan dit leiden tot helder denken en zo kan men tot creatieve oplossingen komen.

Vergoeding verzekering

Mijn praktijk is aan gesloten bij ZHONG, de Nederlandse Vereniging van Chinese Geneeskunde en wordt door bijna alle ziektekostenverzekeringen (deels) vergoed. Er hoeft dus geen sprake te zijn van kosten voor het bedrijf. Voor de meeste verzekeringen geldt een vergoeding van €40 en dit is de prijs voor een stoel behandeling van een half uur. Men krijgt een officiële nota gemaild, die bij de ziektekostenverzekering ingediend kan worden. De rekening dient contant of per pin betaald te worden. Voor een afspraak graag bellen: 036 535 66 77.

Balans & Rust op de kantoorvloer

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 036-5356677

Wu Xing Praktijk Chinese Geneeswijze | Tai Chi Tao / Qi Gong | Kakistraat 14 | 1339 GG Almere