036-5356677 info@wuxing-almere.nl

PRAKTIJK CHINESE GENEESWIJZE

Alle behandelingen zijn erop gericht om de Qi-circulatie te herstellen. Het Doel is de verbetering van het lichamelijk en geestelijk functioneren.
Maak een afspraak

Ik maak onder andere gebruik van de volgende behandeltechnieken.
Klik op de linkjes om snel naar het onderwerp te scrollen.

Psycho-emotionele acupunctuur | Acupunctuur Dr.Tan methode | Qigong Tuina | Moxa | Cupping | Guasha | Behandel hamertjes

Psycho-emotionele acupunctuur 

Bij Wu Xing worden twee vormen van acupunctuur toegepast: de psycho-emotionele acupunctuur waarbij gericht geprikt wordt op storende energie die door emoties in het lichaam blijven zitten. Dit geeft klachten als fysiek en mentaal niet goed in je vel zitten. Deze techniek wordt gebruikt bij mensen in stress situaties, burn-out, bij paniek/angstaanvallen.

Acupunctuur is een behandelmethode waarbij zeer dunne naaldjes worden ingebracht in bepaalde punten op de meridianen. Door op deze manier ‘prikkels’ te geven aan het lichaam kan de energie die door de meridianen stroomt beïnvloed worden en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ertoe aangezet om weer in balans te komen. De naalden zijn heel dun, tussen de 0.16 en 0.25 mm. Tijdens het manipuleren van de naald kunt u een bepaalde prikkelende sensatie voelen, dat wordt “De Qi” genoemd.

Acupunctuur Dr. Tan methode: effectief pijn behandelen

Wu Xing gebruikt ook de Dr. Tan Balans acupunctuur methode. Deze methode is voor directe pijnvermindering (of ongemak vermindering, dus ook tintelingen, doof gevoel en gevoelloosheid) En… anders dan bij de Qigong tuina, worden in het aangedane gebied niet aangeraakt. Dus geen naalden waar de pijn zit! B.v. pijn in gewrichten, rug en ledematen, frozen shoulder, whiplash, hoofdpijn, menstruatiepijn, buikpijn, maagpijn tgv stress, doof gevoel, tintelingen, ongevoeligheid etc… Maar ook voor overgangsklachten (opvliegers), fibromyalgie, neuropathie, allergische reacties etc.

De aard van de klachten bepaalt hoeveel behandelingen er nodig zijn. Klachten kunnen helemaal verdwijnen, of de pijn wordt aanzienlijk verminderd. Het resultaat kan blijvend zijn, of zorgen voor pijn vermindering waardoor kwaliteit van leven beter wordt en/of medicijnen verminderd kunnen worden.

Qigong Tuina

Qigong Tuina (spreek uit: tsjiekoeng twienaa) is een oeroude Chinese natuurgeneeswijze (± 4500 jaar) die het lichaam in balans brengt en de weerstand versterkt. Bij Qigong Tuina worden geen naalden gebruikt. Tijdens een behandeling worden alleen fysieke manipulatietechnieken (Chinese therapeutische massage en acupressuur) toegepast. Tijdens de massage stuurt de therapeut via acupunctuurpunten ook energie naar de patiënt en oefent invloed uit op de blokkades in de meridianen . Dit is een Qigong techniek van hoog niveau, waarbij de therapeut in staat is zijn Qi te laten toenemen om deze vervolgens aan de patiënt door te geven.

Een Qigong Tuina behandeling dringt diep door in de spieren, de botten en de pezen. De diepgaande behandeling brengt de doorbloeding op gang. Soms voelt de gemasseerde plek daarna een paar dagen beurs aan. Dit is normaal en het maakt later plaats voor een soepel gevoel. De behandeling werkt ook door in het bewustzijn. Het vergroot de veerkracht, geeft flexibiliteit en verzacht de spanning/vermoeidheid die door ziekte veroorzaakt word. De behandeling versterkt en stimuleert de stofwisseling en reguleert het centrale zenuwstelsel, zodat vermoeidheid en spanning verdwijnen die klachten en ziekten veroorzaken.

Moxa

Moxa is een behandelmethode waarbij met moxa, bepaalde punten worden gestimuleerd door warmte. Moxa is bijvoetskruid. In de praktijk is ook een moxalamp aanwezig die regelmatig wordt gebruikt.

Cupping

– Cupping is een methode waarbij een glazen cup wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door de cup kort aan de onderkant te verwarmen ontstaat een vacuümkracht.

– De cup kan zo een aantal minuten op de huid blijven staan. De doorbloeding wordt gestimuleerd en gifstoffen worden verwijderd.

– De cup kan ook rustig over de huid worden bewogen. Hierdoor wordt het bindweefsel gemasseerd. We weten inmiddels dat dit een sterk ontspannende en de doorbloeding verbeterende werking heeft op de spieren. Die verbeterde doorbloeding is de reden waarom de huid rood kleurt; een verschijnsel dat soms enkele dagen na de behandeling nog zichtbaar is.

Guasha

De Guasha therapie wordt in China al sinds millennia gebruikt. ”Gua” betekent schrapen en “sha” slaat op ophopingen van afvalstoffen en gestagneerde energie. Deze worden met een schraper uit het lichaam verwijderd.

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid aangebracht. Vervolgens wordt er met een schraper overheen geschraapt. Op plaatsen waar zich blokkades in het lichaam bevinden, verschijnen er vervolgens huidreacties die er uit zien als bloeduitstortingen of schrammen. Deze kunnen in kleuren variëren van licht rood tot zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak betekent dit ook: hoe chronischer de stoornis. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Naarmate men zich vaker laat behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode plekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt. Deze behandelmethode stimuleert de bloedsomloop, bevordert de ontgifting van het lichaam en verbetert zo de weerstand. Meestal wordt bij een Guasha behandeling de rug behandeld omdat bepaalde plekken op de rug corresponderen met onze organen.

Behandel hamertjes

 

Wu Xing Almere Chinese geneeswijzeNaaldhamertje: rechts op het schaaltje ziet u het naaldhamertje. Dit hamertje met zeven naaldjes wordt gebruikt op plekken waar een chronisch stagnatie van energie is. Het hamertje komt een verende tik op de huid. De energie-circulatie wordt gestimuleerd en gifstoffen worden opgeruimd. Deze techniek is bij uitstek geschikt als de huid “doof” aanvoelt.

Massagehamertje: links op de foto ziet u het massage hamertje. Dit hamertje gebruik ik indien sprake is van een hardnekkige energie stagnatie. Echter, dit hamertje wordt niet direct op op de huid toegepast.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 036-5356677