036-5356677 info@wuxing-almere.nl

STOELBEHANDELING

Stoelbehandeling

wu xing almere stoelmassage 2Bij Wu Xing Almere kunt u ook terecht voor een stoelbehandeling. Deze stoelmassage van een half uur is voor nek, schouders, boven rug en armen. Dit geeft ontspanning aan de spieren, pezen en gewrichten en zorgt voor een gevoel van een helder, ruim hoofd. Hiermee wordt de concentratie en alertheid bevorderd. Door dit terugkerend te doen zult u meer ontspanning voelen, zowel lichamelijk als mentaal.

Qigong Tuina Stoelbehandeling/ Stoel Massage: lees meer

 

Wu Xing Almere StoelmassageQigong Tuina stoelbehandeling / stoelmassage. 

De Qigong Tuina behandelmethode activeert en versterkt het zelf herstellend vermogen van uw lichaam en is één van de oudste onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Om de meridianen vrij te maken van blokkades en de circulatie te bevorderen wordt gebruik gemaakt van WaiQi, energie-instraling. Deze WaiQi technieken zijn ook bekend onder de naam de “gouden naaldtechniek”. Er is alleen geen sprake van acupunctuur of een acupunctuur naald. Wat men wel soms kan ervaren is een warmtestroom, kriebel of wind in bepaalde delen van het lichaam.

Manipulatietechnieken bij de Tuina hebben hun oorsprong in de gevechtskunst. De technieken zijn verfijnd en aangepast aan hun therapeutische werking. Deze technieken omvatten bijvoorbeeld rol-, druk/draai-, pluk- en klaptechnieken. Op gebieden waar een knelpunt zit kan dat gevoelig zijn. Massage in het algemeen ontspant en geeft een goed gevoel. Chinese massage is stevig en voelbaar. Daardoor dringt de werking diep door in het spierweefsel wat leidt tot een diep ontspannen tevreden gevoel. Als het lichaam ontspant komen geest en gedachten tot rust. WaiQi technieken worden ook wel de “gouden naaldtechniek” genoemd. Echter, er komt geen fysieke acupunctuurnaald aan te pas. Het betreft hier een energetische techniek. Deze kan soms voelbaar zijn als een warmtestroom, kriebel of wind in bepaalde delen van het lichaam.

Qigong Tuina stoel behandelingen zijn effectief bij:

– Nek, schouder en rugklachten
– RSI/scans
– Een whiplash
– Stress of Burn-Out
– Blessures
– Hoofdpijn – Migraine

Voor het toepassen van de WaiQi techniek moet de therapeut dagelijks specifieke oefeningen uitvoeren voor de eigen gezondheid en conditie maar ook om de juiste geneeskrachtige kwaliteit te handhaven en te ontwikkelen. Margje Neve van de Praktijk Wu Xing Almere (Praktijk Chinese Geneeswijze) is gediplomeerd en aangesloten bij de beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijzen Zhong (www.zhong.nl) . Deze vereniging stelt eisen aan haar leden o.a. door middel van een duidelijk kwaliteitssysteem. Dat houdt in dat er meerdere keren per jaar nascholing gevolgd moet worden. Margje volgt bij het WuJi Instituut (www.taiji.nl) tenminste vier keer per jaar nascholingen in Nederland. Bovendien gaat zij regelmatig met het WuJi Instituut naar China voor verdere verdieping en ontwikkeling van de Tuina kwaliteiten.

Omdat mijn praktijk is aangesloten ben bij Zhong wordt een behandeling in veel gevallen vergoed door uw aanvullende ziektekostenverzekering. Voor de meeste verzekeringen geldt een vergoeding van €40.

 

Vergoeding verzekering

Mijn praktijk is aan gesloten bij ZHONG, de Nederlandse Vereniging van Chinese Geneeskunde en wordt door bijna alle ziektekostenverzekeringen (deels) vergoed. Voor de meeste verzekeringen geldt een vergoeding van €40 en dit is de prijs voor een stoel behandeling van een half uur. Men krijgt een officiële nota gemaild, die bij de ziektekostenverzekering ingediend kan worden. De rekening dient contant of per pin betaald te worden. 

Voor een afspraak graag bellen: 036 535 66 77.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 036-5356677

Wu Xing Praktijk Chinese Geneeswijze | Tai Chi Tao / Qi Gong | Kakistraat 14 | 1339 GG Almere