036-5356677 info@wuxing-almere.nl

LESSEN TAI CHI TAO / QI GONG

wat-is-tai-chi-taoWat is Tai Chi Tao?

Tai Chi Tao is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die zich kenmerkt door langzame, vloeiende en ronde bewegingen. Bij Tai Chi Tao ziet iedere les er anders uit; de les bestaat uit afwisselend korte en langere vormen en oefeningen. Denk hierbij aan 5 elementen oefeningen in voedende en heersende cycles, Qi Gong vormen, brokaat vormen. Deze oefeningen zijn gericht op het vergroten en het gelijkmatig laten stromen van de lichaamsenergie. Het accent ligt op het volgen van de docent, het denken wordt uitgeschakeld en de ontspanning komt centraal te staan.

De effecten van Tai Chi Tao zijn o.a.:

– Ervaren van lichamelijke ontspanning
– Ervaren van geestelijke ontspanning
– Verbeteren van het evenwicht
– Verbeteren van soepelheid van spieren en gewrichten
– Goed geaard zijn
– Vergroten van concentratie
– Verminderen van innerlijke onrust

Tai Chi Tao Qi Gong

“Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qigong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Tai Chi Tao - Qi Gong meer informatie

Contact Wuxing AlmereBinnen mijn Tai Chi Tao lessen of op speciale Qigong workshopdagen geef ik o.a.:

• 5 klanken Qi Gong (Wu Sheng Qi Gong) – een combinatie van taoïstische en medische Qi Gong.
• Medicijn Boeddha Qi Gong (You Shu Gong) – een combinatie van boeddhistische en medische Qi Gong.
• Gouden metaal lichaam Gong (Jin Gang Shen Qi) – een combinatie van boeddhistische en medische Qi Gong.
• Duizend armen en duizend ogen Guanyin Boeddah Qi Gong (Qian shou qian yan Guanyin boeddha gong) – een combinatie van boeddhistische en medische Qi Gong

Deze oefeningen heb ik geleerd van Sifu Kong Mien Ho, gedurende mijn opleiding tot Qigong Tuina therapie.

Qi Gong

Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie. Gong betekent zoveel als “de kunst” of “vaardigheid”. Qigong kun je dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

Qigong is één van de therapievormen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Binnen mijn lessen gebruik ik verschillende Qigong vormen:

• Taoïstische Qi Gong. Deze stroming is meer dan 4000 jaar oud en heeft als doelstelling het in harmonie brengen van het mentale en fysieke lichaam. De balans tussen eenwording van het universum en de mens. Kenmerkend is ook het streven naar een lang leven. Het is een mentale en fysieke training.

• Boeddhistische Qi Gong. Deze stroming is meer dan 3000 jaar oud en afkomstig uit India. Doelstelling is het onthechten van alle levenskwesties om een zuivere geestelijk toestand te bereiken. De training is vooral een mentale training.

• Medische Qi Gong. Bepaalde vormen hiervan stammen uit de Wushu Qi Gong, andere uit de Taoïstische of Boeddhistische Qi Gong. De doelstelling is om allerlei ziektes en klachten (zowel emotioneel als fysiek) te bestrijden en te voorkomen, zodat men gezond kan leven.

Tai Chi Tao is voor iedereen toegankelijk. De oefeningen kunnen aangepast worden, waardoor ze ook geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke en/of energie beperking. Denk hierbij aan fibromyalgie, RSI klachten, ernstige vermoeidheid, slapeloosheid.

 

meld je aanTai Chi Wu Xing Groepslessen

”Cursus

Er worden zeven lessen Tai Chi Tao gegeven, verspreid over verschillende locaties. Er zijn vier lessen overdag, verdeeld over de stadsdelen Stad, Haven en Buiten. Komend semester zijn er twee lessen die verplaatst zijn. Het betreft de lessen op de dinsdag ochtend en avond. Donderdagochtend 10.30u is een speciale les: bestemd voor mensen met energie en bewegingsbeperkingen.( Denk aan mensen met fibromyalgie, reuma, MS, whiplash,etc.). In alle lessen is het verder mogelijk mee te doen als er beweging en/of energie beperkingen zijn.

De avondlessen zijn verdeeld over twee avonden, op verschillende locaties. Zo is er voor ieder een tijd of een plek te kiezen. De lessen worden in blokken van 15 tot 17 keer gegeven. Men kiest een vaste locatie en volgt daar de les. Bij verhindering kan de les op een andere locatie gevolgd worden. De tarieven kunt op vinden op deze pagina.

Verder is het mogelijk om privé les te krijgen en op aanvraag wordt er ook invulling gegeven op personeelsuitjes, bedrijfstrainingen, familie bijeenkomsten, etc. Ook worden er regelmatig workshops gegeven.

Voor een compleet overzicht KLIK HIER.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 036-5356677

Wu Xing Praktijk Chinese Geneeswijze | Tai Chi Tao / Qi Gong | Kakistraat 14 | 1339 GG Almere